Společnost Budvar je hrdá na to, že se její pivo vždy vyrábělo výhradně v jejím historickém sídle, Českých Budějovicích. V posledních letech však společnost byla nucena navýšit svoji logistickou kapacitu v Budějovicích, aby mohla uspokojit rostoucí globální poptávku. Aby mohla efektivně zvýšit výrobu, společnost investovala do nového automatizovaného high-bay skladu, kam se vejde 19 000 palet najednou. Řešení ZetesMedea je klíčovým řešením celého skladu, protože pomáhá řidičům vysokozdvižných vozíků s automatizací expedice a nakládky. Díky využití kamerové technologie Zetes ImageID systém automaticky snímá a ověřuje čárové kódy palet a umožňuje viditelnost v reálném čase a 100% přesnost dodávek.

Inovativní kontrola expedice

Efektivní přesuny nachystaných palet do skladu a do vozidel na rampách jsou klíčovou součástí logistiky společnosti Budvar. Moderní kamerové řešení Zetes monitoruje a řídí správnou nakládku palet a upozorní řidiče na případné chyby. Jedno vozidlo může být nakládáno několika vysokozdvižnými vozíky najednou a jsou minimalizovány zásahy lidské obsluhy a celý proces je rychlejší.

Bezchybná nakládka - garantováno

Toto inovativní řešení je založené na 13 branách ImageID s centrální serverovou aplikací, která komunikuje přímo se systémem WMS. Centrální monitoring bran umožňuje monitorování a řízení (a v případě potřeby okamžitý zásah) všech 13 bran v reálném čase jediným dispečerem. ZetesMedea zajišťuje doklad o naložení a odeslání pomocí fotografických záznamů, takže nehrozí žádné budoucí spory či nejasnosti. Předpokládané úspory pomohou společnosti Budějovický Budvar urychlit růst bez nutnosti najímat další pracovníky.

„Vaření piva se v našem městě datuje od 13. století. Chceme toto dědictví zachovat a současně investovat do moderní logistiky. Potřebovali jsme důvěryhodného technologického partnera pro automatizaci nakládky připravených palet do vozidel. Díky technologii ZetesMedea ImageID nyní šetříme čas i náklady na pracovní síly a současně zvyšujeme produkci s bezchybnými globálními dodávkami.“

Pavel Pánek, vedoucí logistiky, Budějovický Budvar

„Bylo nám ctí pomáhat při optimalizaci logistiky expedice pro Budějovický Budvar. Řešení ZetesMedea poskytuje autonomii pro řidiče a zaručuje rychlou a přesnou nakládku. Je minimalizován počet pracovních sil a automatizovaná manipulace umožňuje viditelnost a řízení v reálném čase.“

Milan Ludvik, Country Manager, Zetes Česká republika

 

 

Zdroj:// Zetes