Investice do budovy: 300 milionů korun

Moderní průmyslový park i nejnovější halu pro skladování a komplexní logistiku financuje a vlastní investiční skupina Accolade. Celková investice do budovy činí 300 milionů korun.

„Kdybych nosil klobouk, tak ho teď smeknu. Tým, který na tomto projektu pracoval, odvedl v uplynulých měsících skvělou práci a moc toho nenaspal. Trochu s nadsázkou se dá říct, že jsme stavěli přes internet a po telefonu, protože kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 zástupci klienta nemohli osobně navštěvovat stavbu. O to víc mě těší, že na výsledném produktu to vůbec není poznat. Hala navíc aspiruje na vysoké hodnocení ekologické certifikace BREEAM v úrovni Excellent,“ řekl generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko Pavel Sovička (na snímku) a dodává: „Před třemi lety jsme vybudovali pro Raben halu na skladování potravin v Hořovicích, jsem rád, že se nám na to podařilo navázat další úspěšnou realizací.“

„Poslední měsíce jasně ukázaly, že prostory pro kvalitní logistiku a skladování budou pro udržitelnou budoucnost evropského průmyslu a podnikání klíčové. Bez nich se v každodenním životě prostě neobejdeme. Raben patří mezi naše nejvýznamnější nájemce. Jsme rádi, že si společnost s tímto projektem vybrala Českou republiku a i nadále roste,“ uvedl Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

Cross-dock pro skladování, třídění a distribuci výrobků

„Jedná se o společný projekt společností Raben Transport a Raben Logistics Czech pro jednoho z našich klientů. V nové hale v Panattoni Parku Stříbro budeme provozovat cross-dock, který bude sloužit ke skladování, třídění a distribuci výrobků,“ říká Jakub Trnka, generální ředitel Raben Logistics Czech a Raben Logistics Slovakia. „Velmi oceňuji, že se společnostem Panattoni a Accolade navzdory obtížným podmínkám podařilo stavbu v létě dokončit, protože hala je pro nás a naše obchodní partnery velmi důležitá.“

Nová cross-docková hala ve Stříbře je na trhu výjimečná i technickým řešením, které v současnosti na trhu nedokáže splnit žádný jiný projekt. „Společnost Panattoni dokázala našemu klientovi nabídnout řešení spočívající ve výstavbě zcela nové haly odpovídající jeho náročným požadavkům, navíc v mimořádně krátké době,“ oceňuje spolupráci Dušan Drábek, vedoucí týmu průmyslových nemovitostí mezinárodní poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate, který pronájem haly společnosti Raben zprostředkoval.

Panattoni Park Stříbro patří k největším průmyslovým zónám v České republice. Pracuje zde přes 3000 lidí a sídlí zde na dvě desítky významných mezinárodních výrobních a logistických společností. Atraktivitu lokality potvrdil nedávno výrobce manipulační techniky KION Group, který si v lokalitě objednal v pořadí již třetí halu.

 

Zdroj:// Systémy Logistiky