P3 Mladá Boleslav hlásí plnou obsazenost

Park P3 Mladá Boleslav s podpisem nového kontraktu hlásí plnou obsazenost. Preymesser obsadil celkem tři jednotky. Dvě z nich jsou celé samostatné budovy a vytvářejí tak perfektně uzavřený a bezpečný „miniareál v areálu“. Vzhledem k jeho blízkosti k automobilce Škoda Auto zde využívají logistické a skladovací prostory zejména dodavatelé nebo firmy navázané na automobilový průmysl. To  není výjimka ani v případě Preymesseru. Tato firma je tradičním mezinárodním poskytovatelem logistiky především v automobilovém sektoru. V parku jí budou dělat společnost další hráči v automotive segmentu. Např. HP-Pelzer a Yapp Czech Automotive.

Nabídka na trhu je v současnosti značně vyčerpaná

„Pro další rozšíření námi poskytovaných logistických služeb jsme na Mladoboleslavsku hledali adekvátní skladové kapacity, které by odpovídaly vysokému standardu automotive. Ukázalo se, že to není úplně snadný úkol. Nabídka na trhu je v současnosti značně vyčerpaná. Případně nejsou nabízené prostory vybaveny tak, jak by moderní logistické haly pro segment automotive měly vypadat,“ říká Jan Nečas, jednatel M. Preymesser logistika.

A navazuje: „Nabídka P3 v Plazích pro nás byla nejlepším řešením. Skladové haly nabízí komfortní plochy vysokého standardu, které reflektují jak naše potřeby, tak potřeby našeho cílového zákazníka. Kvalitní sociální a administrativní zázemí pro zaměstnance a v neposlední řadě má areál dobrou dopravní obslužnost s napojením na páteřní dopravní síť v dané oblasti. Zároveň bychom také rádi vyzdvihli přístup developera. A to nejenom pro jeho ochotu a flexibilitu. Také nám vyšel maximálně vstříc v našich požadavcích na dovybavení areálu na míru dle našich potřeb.“

Dodává: „Prostory v P3 Mladá Boleslav upravujeme klientovi na míru jeho konkrétním potřebám. Již při výstavbě haly jsme anticipovali potřeby automobilové logistiky. Proto budovy umožňují několika kamionům naráz zastřešenou vykládku nebo nakládku jak z boku, tak zezadu přes hydraulické nakládací můstky. Všechny haly jsou napojeny na metropolitní optickou síť zajišťující rychlou a stabilní konektivitu, tolik důležitou nejen pro automotive. Dále stavíme celkem zhruba 460 m2 kanceláří a zázemí dle zadání našeho nového nájemce. Těší nás i to, že díky LED osvětlení, které jsme do hal nainstalovali, můžeme navíc našemu nájemci pomoci ušetřit náklady za energie.“

P3 Mladá Boleslav se nachází v průmyslové zóně v Mladé Boleslavi – Plazech. V blízkosti rychlostní silnice D10 spojující Prahu s Libercem. Výstavba parku byla zahájena v roce 2009 a poslední dvě budovy byly dokončeny v letošním roce. Celková rozloha parku je necelých 40 000 m2.

 

Zdroj:// Systémy logistiky