„Během pouhých 3 let se nám podařilo vybudovat a obsadit většinu Panattoni Parku Prague Airport II. Jasně se tak ukázalo, že nové průmyslové prostory v bezprostřední blízkosti Prahy, letiště a dálnice D6 budou velmi atraktivní především pro logistické klienty,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe pro Českou a Slovenskou republiku.

„Pro Panalpinu reprezentuje aktuální projekt v Panattoni Parku Prague Airport II největší logistickou investici v České republice. Těší nás, že se nám podařilo rozšířit spolupráci s dlouhodobým automotive klientem MAHLE, a chceme v tomto trendu pokračovat. V současnosti pracujeme na několika podobně velkých projektech pro klienty v dalších lokalitách v ČR,“ řekl Robert Sgariboldi, ředitel společnosti Panalpina pro Českou republiku a Slovensko.

V Panattoni Park Prague Airport II otevřela logistická společnost Panalpina distribuční centrum MAHLE pro východní Evropu a Německo

„Nový centrální sklad nám pomůže zefektivnit dodavatelský řetězec pro dodávky do výroby v našich závodech v Česku, Polsku a na Slovensku. To nám umožní také snížit stav zásob a využít synergie transportních nákladů napříč závody ve více zemích střední a východní Evropy,“ říká Markus Lohrey, ředitel logistiky společnosti MAHLE pro Evropu.

Panattoni Park Prague Airport II se nachází nedaleko obce Pavlov na Kladensku v blízkosti pražského letiště a exitu 7 rychlostní silnice D6 na Karlovy Vary. V současnosti zde vrcholí stavební boom. Během pouhých 3 let zde vyrostlo 99 000 m2 průmyslových budov a dalších 23 000 m2 je ve výstavbě.

Zdroj/foto: www.retrend.cz / Panattoni Czech Republic Development s.r.o.