"Slovenský trh je strategický pro další rozvoj našeho fondu. Po akvizicích, které jsme na něm za poslední dva roky uskutečnily, jsme se pustili i cestou vlastního developmentu, "uvedl Lubor Svoboda, spoluzakladatel a předseda správní rady fondu Arete Invest zaměřeného na investice v oblasti nemovitostí. 

I nový nájemce

V novém skladu o ploše 17 300 čtverečních metrů působí od června mezinárodní síť Factcool. "Arete Park Nové Město jsme si pro jeho výbornou polohu vybrali jako centrálu pro naši další expanzi. Lokalita je jedinečná svou dostupností pracovní síly i napojením na dálniční síť. Náš nový centrální sklad navíc reflektuje všechny moderní trendy průmyslových nemovitostí, "řekl Jan Skopeček, ředitel společnosti FC ecom, působící ve skupině Factcool.

V novém skladu u dálnice D1 v Novém Městě nad Váhom působí skupina Factcool od 1. června a postupně do této lokality konsoliduje své operace pro trh střední a východní Evropy.

stovka míst

Stavba budovy začala v červenci 2018. Nájemní smlouva je uzavřena na deset let od dokončení haly. Nový nájemce vytvoří v parku více než 100 pracovních míst.

Dostavbou haly se zároveň rozšířila infrastruktura celého novoměstský areálu, ve kterém je v současnosti připraveno 49 tisíc čtverečních metrů na další výstavbu.

Zdroj: www.reality.etrend.sk