"Aktuálně komunikujeme s několika zájemci o pronájem v této hale. Naše prostory jsou vhodné pro logistiku, lehký průmysl i obchodní činnosti "uvedl Jakub Soták, projektový manažer společnosti SIGNUM Ltd spol. sro, která patří do skupiny SISBAN HOLDING. Ta se zabývá investičními projekty po celém světě, Sihoť Park je prvním na Starém kontinentu. Dosud působila hlavně v Asii, Severní Americe a Africe.

Souběžně s budování menší haly (aktuální snímky projektu najdete v příloze) pokračují přípravné práce i na výstavbě druhé, obrovské haly s plochou 126 000 m², která se po dokončení stane největší platformou tohoto typu na Slovensku. "Půjde o unikátní prostor, protože tak velkou plochu, která v případě zájmu může být k dispozici také jednomu pronajímateli, u nás nenajdete," vysvětluje Jakub Soták. Její dokončení se zatím odhaduje na 4Q 2019.

Celkově Sihoť Park zabere 380 tisíc metrů čtverečních. Díky vynikající poloze na křižovatce dálnice D1 a silnice 1. třídy spojující střední Slovensko s Považím a dále pokračující na Moravu nabízí velmi dobrou dostupnost k strategickým výrobním závodem v Bratislavě, Nitře, Trnavě, Ostravě, Brně či Ostravě. Jeho prostory budou vhodné pro skladování, logistiku a lehký průmysl či montáž. Nabídnou až 10-metrovou světlou výšku, LED osvětlení, podlahu s vysokou nosností či zateplení fasád a střechy. "Moderní standard prostorů tak výrazně ovlivňuje snížení provozních nákladů," potvrdil Jakub Soták. Samozřejmostí jsou vyspělé řešení potřebné pro nakládku a vykládku zboží, jakož i vysoké protipožární a bezpečnostní standardy.

Saudsko-arabská investice ve výši 50 milionů eur tak otevře své brány v druhé polovině roku 2019. Po plném spuštění provozu vytvoří pracovní příležitosti pro zhruba 600 lidí. Z investice bude kromě budoucích nájemců a stovek zaměstnanců profitovat i Chocholná Velčice. Do jejího rozpočtu by měla ročně přinést 100 tisíc eur, zastupitelstvo si od ní slibuje i rozšíření služeb či podnikatelských aktivit v rámci obce.

Více k tématům: SIGNUM , SIGNUM Ltd spol. sro , Sihoť Park , SISBAN HOLDING
Zdroj: Webnoviny.sk - Sihoť Park zanedlouho otevře první halu. Logistické centrum nabídne i největší prostor na Slovensku © SITA Všechna práva vyhrazena.