Prologis Park Prague D1 Ostředek je vybaven tepelnými čerpadly, inteligentním LED osvětlením a dnes slavnostně otevřrená budova je zcela nezávislá na plynu. Prostory jsou také připraveny na instalaci solární elektrárny a získaly environmentální akreditaci BREEAM na úrovni Very Good.

„Nový logistický provoz společnosti dm drogerie markt má vše, co by moderní logistické prostory měly mít: ideální polohu, vybavení na míru a nejmodernější řešení udržitelnosti,” říká Anna Jůzová, manažerka pronájmů a zákaznické zkušenosti společnosti Prologis. Pro dm drogerii markt jsou kvalitní skladovací prostory prioritou. V nové budově DC2 bude dál zvyšovat efektivitu své logistiky. „Z moderního distribučního centra vybaveného prvky, které posílí náš provoz, jsme nadšeni,” říká Petr Vaněček, prokurista/vedoucí resortu logistiky ve společnosti dm drogerie markt.

„Zároveň budeme těžit z lokality, která má ideální polohu pro napojení na naši stávající distribuční síť. Věříme, že skladovací prostory v Ostředku nám budou sloužit jako skvělý výchozí bod pro zásobování našich prodejen po celé České republice a našeho online shopu i v dalších letech.”

Nové distribuční centrum společnosti dm se rozkládá na ploše více než 21.000 metrů čtverečních a přináší mnohá pokročilá řešení na poli udržitelnosti. Prologis Park Prague D1 Ostředek poskytuje snadnou dostupnost do české metropole a do dalších logistických lokalit v České republice i v zahraničí. Transakci zprostředkovala společnost Cushman & Wakefield.

Ve stejné lokalitě nabízí realitněporadenská společnost 108 Real Estate dalších 12.000 metrů čtverečních, které jsou téměř ihned k nastěhování, sdělil na LinkedIn Matěj Indra, vedoucí vedoucí oddělení pronájmu průmyslových a logistických nemovitostí této agentury.